Wednesday, 2019-05-22, 2:27 AM
Welcome Guest | RSS
Asociatia Judeteana de Fotbal 
Botosani
Site menu
Login form
News calendar
«  May 2019  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Search
Site friends
Statistics

ASOCIAŢIA JUDEŢEANĂ DE FOTBAL  BOTOŞANI  

               -  COMISIA TEHNICĂ -                       

                                             

IN  ATENŢIA  CLUBURILOR  DE  FOTBAL 

DIN  JUDEŢUL  BOTOŞANI

 

           Plecând de la dezideratul că antrenorul reprezintă elementul cheie in obţinerea succesului echipei prin pasiunea şi munca pe care o desfăşoară, UEFA a lansat inca din 2007 un program amplu la nivel European, privind perfecţionarea şi licenţierea activităţii in antrenorat

                 In acest sens ca urmare a hotărârii Comitetului  Executiv al F.R. de Fotbal in perioada următoare vor incepe demersurile in teritoriu (AJF-uri) pentru inceperea cursurilor in vederea obţinerii licenţei C UEFA – instructori sportivi si monitori, astfel incât cluburile(echipele) din campionatul judeţean, vor avea obligativitatea de a fi pregătite de personae calificate-licenţiate cu drept de a profesa (antrena) si in comunitatea europeana.

            In acest sens in judetul Botosani, Biroul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal, a hotărât că începând cu sezonul 2009–2010 cluburile şi asociaţiile sportive din Liga a-IV-a,si a a-V-a, sunt obligate să aibă antrenori calificaţi, angajati cu contract sau conventie civila (conform statutului antrenorului de fotbal) cel putin posesori ai Licenţei C UEFA. Totodată, pentru îmbunătăţirea activitatii fotbalistice se recomandă ca asociaţiile sportive, antrenorii si instructorii de fotbal,  să apeleze la serviciile unor monitori de fotbal.

 

         Posesori ai lientei C UEFA – curs de minimum 60 de ore cu examen.

 

Acestia, de altfel, reprezinta instructori cu grad superior de competenta, dar nu sunt asimilati ca antrenori calificati. Calificarea de antrenor se obtine numai urmand cursurile de doi ani ai scolii de antrenori sau prin absolvirea unui institut superior de educatie fizica si sport cu specializarea fotbal. 

                                

     Vor fi admişi la cursul in vederea oţinerii licenţei C UEFA următorii:

-         absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat ;

-         actualii instructori remarcaţi prin activitatea prestată ;

-         tineri cu vârsta minimă de 18 ani, fete şi băieţi, care au practicat sau practică fotbalul ;

-         persoane cu pasiune pentru fotbal care au un profil moral corespunzător ;

     Candidaţii işi vor intocmi un dosar care trebuie să cuprindă următoarele :

-         cerere tip ;

-         fotocopie după CI, certificat de naştere, diplomă de bacalaureat şi după carnetul de instructor (acolo unde este cazul) ;

-         cazier juridic;

-         adeverinţa medicală din care să rezulte că este sănătos clinic;

-         chitanţa doveditoare achitării taxei (valoarea acesteia va fi stabilită de AJF Botoşani);

 

 

- 02 -

     Examenul de admitere constă intr-o probă practică (joc la două porţi) şi o probă teoretică (scris – subiecte din regulamentul de joc şi cultură generală fotbalistică). Ambele examene se vor nota cu calificative de la 1 la 10, iar nota finală va fi obţinută prin media aritmetică a celor două note şi trebuie să fie de minim 6.

     Candidaţii declaraţi admisi, vor urma pe plan local cursul pentru obţinerea licenţei C UEFA, după un program care va fi comunicat ulterior de către Comisia Tehnică a AJF. Evaluarea finală va consta intr-un examen teoretic (curs – programa) şi unul practic prin conducerea unor părţi dintr-o lecţie de antrenament sau a unui antrenament in totalitate cu teme stabilite de comisie. Aceasta va fi alcătuită din preşedintele Comisiei Tehnice din cadrul AJF impreună cu doi membri şi un delegat din partea SFA din cadrul FRFotbal. Lista absolvenţilor in urma evaluării finale, impreună cu două poze ale acestora, va fi prezentată secretariatului Şcolii Federale de Antrenori a FRF, de către delegatul AJF Botoşani in vederea eliberării diplomelor şi a cardurilor cu  licenţa  C UEFA.

 Inscrierea candidaţilor va avea loc in perioada 01 – 15.05 2009 la sediul AJF Botoşani, ComisiaTehnică.Relaţii Tel.0741249406 Preş.CT.sau 0231-516877 Sediul AJF.

 

 

Monitori sportivi– curs de minimum 12 ore fara examen de admitere sau absolvire, cu     certificat de monitor.

 

     Acesti monitori pot fi din randul parintilor sau tinerilor cu varsta minima de 18 ani, care pot fi chiar jucatori. Acestia participa alaturi de practicanti si ii ajuta cu sfaturi privind insusirea corecta a tehnicii si a jocului, de asemenea a regulamentului. Ii feresc pe practicanti de diferitele amenintari, le ofera primul ajutor in caz de nevoie.

 

Vor fi admisi la cursul in vederea obtinerii certificatului de monitor sportiv urmatorii :

-         absolventii de invatamant preuniversitar secundar inferior (minim 10 clase) ;

-         tineri cu varsta minima de 18 ani, fete si baieti, care au practicat sau practica fotbalul ;

-         persoane cu pasiune pentru fotbal care au un profil moral corespunzator ;

 

Candidatii isi vor intocmi un dosar care trebuie sa cuprinda urmatoarele acte :

-         cerere tip ;

-         fotocopie după CI, certificat de naştere, diplomă de bacalaureat sau adeverinta care sa ateste ca a urmat 10 clase ;

-         cazier juridic;

-         adeverinţa medicală din care să rezulte că este sănătos clinic;

-         chitanţa doveditoare achitării taxei (valoarea acesteia va fi stabilită de AJF Botoşani).

Inscrierea candidaţilor va avea loc in perioada 01 – 15.05 2009 la sediul AJF Botoşani, ComisiaTehnică.Relaţii Tel.0741249406 Preş.CT.sau 0231-516877 Sediul AJF.

                                                           

Copyright MyCorp © 2019 Create a free website with uCoz